Families

‘Eat and meet’: laat uw gastvrijheid zien aan internationale studenten!

Wist u dat er in Groningen zo’n 5000 internationale studenten en promovendi wonen? Studenten uit Colombia, Ethiopië, Iran, Australië, China, India, Saudi-Arabië en ga zo maar door. Een veelkleurigheid aan mensen zijn te gast in onze stad!

Studeren in een ander land is een avontuur voor deze studenten. Soms is het echter ook een moeilijke en verwarrende tijd: internationale studenten ervaren vaak eenzaamheid, maken vaak een cultuurschok mee en vinden het moeilijk om met Nederlanders contact te leggen. Daarnaast missen ze vaak de warmte van hun familie: in veel culturen is het familieleven belangrijker dan in onze Nederlandse maatschappij.

Zou het niet mooi zijn als we deze studenten in ons huis en onze leefomgeving uitnodigen om hen welkom te heten en hen zich thuis te laten voelen? We zijn daarom op zoek naar gastgezinnen die bereid zijn om een student te ontvangen, om kennis te maken en om samen te eten.

Internationale studenten zijn heel toegankelijk en vaak op zoek naar Nederlandse contacten. Een gezamenlijke maaltijd is hierbij een mooie start. Bent u als individu, koppel of familie geïnteresseerd om mee te doen? Vul dan het formulier op de achterzijde in geef dit aan de contactpersoon in uw kerk of meld u aan via het formulier onderaan deze pagina.

We nemen dan contact met u op, en zoeken één of enkele internationale studenten die zich hiervoor hebben opgegeven. U nodigt zelf de student uit voor een eerste afspraak. Wij moedigen u aan om, als het goed bevalt, contact te onderhouden met de student, maar daarin bent u natuurlijk volledig vrij.

Studenten zijn de leiders van de toekomst: wat zou het mooi zijn als de toekomstige generatie leiders vanuit allerlei landen van de wereld met warme herinneringen terugkijkt op een gastvrij onthaal door ons in Groningen!

Hartelijke groet,

De organisatoren

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s